Ideen bag

Pia Sigmund og Alaa Abdol-Hamid står bag organisationen "2 Timer om Ugen", der skal gøre det lettere for børn af anden etnisk herkomst at forstå dansk sprog og kultur.

Beretningen om "2 Timer om Ugen" begynder hjemme hos historiefortælleren Pia Sigmund.
Hun havde besøg af en irakisk flygtningefamilie med to børn på fem og syv år.
Pia Sigmund har et legeværelse til sine børnebørn, og her tog hun de unge gæster med ind.
- De kastede sig over legetøjet, og blev ved med at sige til mig, at jeg skulle blive hos dem og lege med dem, siger Pia Sigmund.
Børn i den alder er nysgerrige og åbne, og Pia Sigmund fik masser af spørgsmål, om hvad det forskellige legetøj, de forskellige spil, var for noget.
- Og så lagde jeg mærke til, at selv om de er født i Danmark, så talte de ret dårligt dansk, siger Pia Sigmund.
Og så var det, hun tænkte tanken, at hvis børn af anden etnisk herkomst i den alder fik sig nogle voksne danske venner, der tog sig af dem et par timer om ugen, kunne deres sprog få et løft, der kunne hjælpe dem i skolen.

Under en rejse i Syrien - det var før borgerkrigen - mødte Pia Sigmund på Det Danske Institut i Damaskus Alaa Abdol-Hamid, som i kraft af sin baggrund kunne være den, der åbnede dørene hos indvandrerfamilierne og fortalte om idéen bag "2 Timer om Ugen".
Og det er i grove træk historien om, hvordan organisationen blev til.

Siden 2014 er Alaa Abdol-Hamid koordinator for organisationen og Pia Sigmund bestyrelsesformand for støtteforeningen. Organisationen har til huse i Vollsmose Allé 12, ved siden af Vollsmose Kulturhus.