2 Timer om Ugen fik Ildsjæleprisen

06 Oktober, 2016 Skrevet af 2 Timer om Ugen

Jublen ville ingen ende tage, da foreningen 2 Timer om Ugen, der har til huse i Vollsmose, modtog Ildsjæleprisen til det traditionsrige arrangement i Festsalen på Odense Rådhus i går.

Af de tre nominerede frivillige sociale foreninger havde foreningen 2 Timer om Ugen nemlig fået flest stemmer blandt gæsterne i den fyldte festsal. Til stor glæde for Pia Sigmund, der er formand for foreningen.

- Vi er slet ikke i tvivl om, at det, vi gør, virker. Det mærker vi jo hele tiden på børnene. Men selvfølgelig betyder det noget at få anerkendelse og synlighed omkring vores projekt. Det bliver en stærk motivationsfaktor for vores frivillige, siger Pia Sigmund.

Sammen med de knap hundrede frivillige og de mange flygtningefamilier foreningen knytter sammen, vil Pia Sigmund nu holde en børnefest for alle de mange børn, som har voksenvenner i 2 Timer om Ugen. Derudover vil hun lukrere lidt på opmærksomheden og søge en række fonde, så foreningen kan fortsætte med det sociale arbejde med flygtningebørn.

Hyldest til socialt arbejde
Det er tiende gang, Odense Kommune hylder en frivillig social forening med Ildsjæleprisen i Festsalen på Odense Rådhus. Odense Kommunes Center for Civilsamfund har ud fra indstillinger fra brugere og samarbejdspartnere nomineret tre foreninger, der har gjort en særlig indsats for socialt udsatte eller sårbare i Odense.

Foruden 2 Timer om Ugen var FBU Forældrelandsforeningen, lokalafdelingen i Region Syddanmark og Privatøkonomisk rådgivning (PROP) nomineret til prisen.


Fakta om 2 Timer om Ugen
2 Timer om Ugen er en organisation med 65 frivillige, der hver bruger to timer om ugen sammen med en flygtning eller et tosproget barn for at fremme sprog, kulturforståelse og inklusionen i det hele taget. De frivilliges indsats bidrager til, at børnene i både bogstavelig og overført forstand løfter hovedet, føler sig på højde med deres danske kammerater og går gennem skolen med glæde og gode resultater. Siden 2008 har 2 Timer om Ugen arbejdet på at støtte inklusionen af etniske minoriteter og deres børn gennem frivillighed. I 2014 blev det til en forening med egen bestyrelse.

Kilde: Vollsmose.dk - http://www.vollsmose.dk/Vollsmose/Vollsmose%20Avisen/2016/9/2-timer-om-Ugen-fik-ildsjaeleprisen.aspx